Occasionvraagprijzen 8 procent gestegen

De vraagprijs voor occasions op Marktplaats was 10.985 euro in het laatste kwartaal van 2017. Dit is een stijging van ruim 8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal.

Dit meldt Marktplaats op grond van cijfers en dataonderzoek. De vraagprijs van nieuwe modellen was in het laatste kwartaal zelfs 30 procent hoger dan in het eerste kwartaal in 2017. De gemiddelde vraagprijs voor een nieuwe auto op Marktplaats bedroeg zodoende 35.450 euro. De duurste auto die dit jaar werd aangeboden op Marktplaats was overigens een Lamborghini Aventador, met een prijskaartje van 737.742 euro.

Populairste merken

De top drie van meest populairste automerken bestaat uit Mercedes-Benz, BMW en Volkswagen. Opvallend is dat Mercedes-Benz vanaf januari tot oktober het populairste was, maar in het laatste kwartaal werd ingehaald door Volkswagen.

Elektrische auto’s

Het aanbod van elektrische en hybride auto’s op Marktplaats daalde in 2017 in vergelijking tot 2016, en wel met 27 procent. Vorig jaar was er juist een sterke toename van 50 procent te zien ten opzichte van 2015. Als mogelijke verklaring noemt Marktplaats de minder aantrekkelijke fiscale regelgeving, waardoor er minder elektrische auto’s op de markt zijn gekomen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 4069 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

  • 24 januari 2018 om 15:11
    Permalink

    Een dergelijk bericht wordt een stuk waardevoller als ook gemeld wordt of – en hoeveel – de gemiddelde ouderdom en km. stand van de aangeboden auto’s afwijkt van een vorige “gemiddelde” waarneming. Immers als de aangeboden auto’s gemiddeld jonger zijn en minder hebben gereden dan is een goed deel van de gemiddelde vraagprijs stijging al verklaard, toch?

Reacties zijn gesloten.