OM eist celstraf tegen kentekenplatenfabrikant

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag 20 oktober bij de rechtbank in Amsterdam een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een werkstraf van zestig uur geëist tegen een 59-jarige leverancier van valse kentekenplaten uit Purmerend.

Tegen vier medeverdachten, klanten van de handelaar, betrokken bij diefstal en heling van gestolen auto’s, eiste het OM ook voorwaardelijke gevangenisstraffen van twee tot drie maanden en werkstraffen van 80 tot 120 uur. Tegen een zesde verdachte – een doorgewinterde autodief – eiste de officier van justitie van het Landelijk Parket een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. De straffen zijn lager dan voor dergelijke strafbare feiten verwacht mag worden, omdat de feiten meer dan twee jaar geleden zijn gepleegd. 

Autodiefstallen

De officier van justitie van het Landelijk Parket houdt de kentekenfabrikant verantwoordelijk voor het faciliteren van autodiefstallen. Zonder de valse platen konden de gestolen auto’s niet  de weg op, of waren ze niet te verkopen. De officier van justitie eiste tegen hem ook een verbod van twee jaar om zijn beroep uit te oefenen.

Liquidaties

De officier van justitie hield de rechtbank voor dat autodiefstallen jaarlijks een grote kostenpost opleveren. Autodiefstallen, zei hij, krijgen vooral meer aandacht van justitie, omdat gestolen auto’s met valse kentekenplaten nagenoeg in elk onderzoek naar ram- en plofkraken en liquidaties voorkomen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3525 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.