Omzet autobranche stijgt 4,4 procent

De omzet in de auto- en motorbranche is in 2017 voor het derde opeenvolgende jaar toegenomen. Er werd afgelopen jaar 4,4 procent meer omgezet dan in 2016. Dit meldt het CBS in de kwartaalmonitor auto- en motorbranche.

De personenautobranche (dealer- en universeel garagebedrijf) zag de omzet in 2017 zelfs met 6,9 procent stijgen. Het CBS merkt daarbij op dat de omzet onder meer werd bevorderd doordat er in 2017 aanzienlijk meer nieuwe personenauto’s werden verkocht dan het jaar ervoor. Logischerwijs lieten daarom ook de importeurs een omzetstijging zien in 2017. Die bedroeg 6,1 procent.

Grossiers

Ook in de CBS-categorie van gespecialiseerde autoreparatie steeg de omzet. Hieronder vallen onder meer schadeherstelbedrijven en bandenservicebedrijven. De stijging van de omzet bedroeg onder deze bedrijven 4,3 procent in 2017. De markt voor grossiers in automaterialen is in 2017 nauwelijks gestegen: +0,4 procent.

Trucksector

De truck- en trailersector was de enige sector binnen de auto- en motorbranche waar de omzet in 2017 niet steeg. Hier werd een daling genoteerd van 3,3 procent.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters