Omzet Continental stijgt 0,9 procent

Bij de presentatie van de jaarcijfers over 2018 meldt Continental een omzet over 2018 van 44,4 miljard euro. Dat is 0,9 procent meer dan de 44,0 miljard van 2017.

De winstgevendheid is gedaald van 3,0 miljard euro in 2017 tot 2,9 miljard vorig jaar. Met een vrije cashflow van rond de 1,9 miljard euro biedt Continental aandeelhouders een verhoging van het dividend per aandeel van 25 eurocent. Zij krijgen daardoor over het afgelopen fiscale jaar een dividend uitgekeerd van 4,75 euro per aandeel.

2019

Ook Continental ziet een bescheiden start van 2019, als gevolg van voortdurende marktonzekerheid. Toch gaat Continental voor het lopende jaar uit van een omzet van 45 tot 47 miljard euro. “De vooruitzichten voor 2019 zijn deels gebaseerd op de aanname dat de wereldwijde productie van personen- en lichte bedrijfswagens stabiel zal blijven rond de 94 miljoen”, zegt cfo Wolfgang Schäfer. “In het eerste halfjaar zal er waarschijnlijk een daling zijn ten opzichte van 2018. Risicofactoren zijn in onze ogen de onduidelijke effecten van de economische ontwikkelingen in China en de handelsoorlog tussen de VS en China, en de VS en Europa. Ook is er nog altijd de onduidelijke situatie rond de Brexit.”

Beursgang Vitesco

Continental zal in 2019 een begin maken met een reorganisatie die in juli 2018 al werd aangekondigd. Belangrijk onderdeel daarin is het mogelijk naar de beurs brengen van de aandrijflijnactiviteiten onder de naam Vitesco Technologies. Juridisch heeft Continental deze activiteiten de afgelopen tijd losgekoppeld van het moederbedrijf.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3055 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters