Ontslag voor twaalf medewerkers Innovam

Kenniscentrum en opleidingsinstituut Innovam in Nieuwegein heeft twaalf medewerkers ontslagen. Vanwege de crisis is Innovam gedwongen flink te bezuinigen.

 

Het resultaat van Innovam staat onder druk door de moeilijke tijden die de branche doormaakt, vertelt directeur Leo Fransen in de Bovagkrant. “De werkgelegenheid neemt al enkele jaren af, het aantal nieuwe leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs daalt ook al enkele jaren. We signaleren verder een groeiende vraag naar online opleidingen. Je ziet dat importeurs ook minder trainingen afnemen. We hadden eenvoudigweg geen keuze: wij moeten onze organisatie hierop aanpassen.”

Overhead

De overhead wordt in het kader van de bezuinigingen verkleind, licht Fransen verder toe. “Tijdelijke contracten worden niet verlengd of er wordt zorg gedragen voor een goede afvloeiingsregeling. Helaas ontkomen we niet helemaal aan gedwongen ontslagen.” Zo komt onder meer de functie van communicatie- en pr-manager bij Innovam te vervallen. Ook is nog niet duidelijk of het studentenraceteam IDRT van Innovam in de Saker Sportscar Challenge in 2014 in de huidige vorm blijft bestaan.

Volgens Fransen staat de ingreep los van de plannen van het kabinet om de kenniscentra van de verschillende branches samen te voegen. Daardoor zouden de centra gezamenlijk in plaats van 110 nog maar 30 miljoen euro toebedeeld krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *