Ook Apollo Vredestein verhoogt prijzen

Bandenproducent Apollo Vredestein heeft een prijsstijging aangekondigd per 1 mei 2017 voor de merken Vredestein en Apollo. De stijging is van toepassing op Europa en loopt op tot acht procent, exclusief structurele variaties en wisselkoersschommelingen.

Het betreft banden voor personenwagens, bestelwagens, landbouw en industriële toepassingen. De prijsstijging ligt in lijn met de toenemende grondstofprijzen in alle markten. Overigens liet Apollo-Vredestein twee weken terug nog desgevraagd weten geen plannen in die richting te hebben.

Met de koerscorrectie volgt het bedrijf Michelin en Pirelli, die onlangs met ingang van april een vergelijkbare prijsverhoging aankondigden op de vervangingsmarkt. Als boosdoener werden genoemd de stijgende grondstofprijzen, onder invloed van overstromingen in aanleverende landen, groeiende ontwikkelingskosten en de aantrekkende wereldeconomie. Pirelli verhoogt de prijzen “tot negen procent”, Michelin doet er acht procent bovenop.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *