Ook VDL Nedcar herstart productie

In navolging van veel andere autofabrikanten heeft ook VDL Nedcar in Born voorzichtig de productie hervat. Bij VDL Nedcar worden, in opdracht van BMW, verschillende typen Mini’s en de BMW X1 gebouwd.

Voorafgaand aan de hervatting van de productie zijn gisteren en vandaag instructies gegeven, om de veiligheid van de medewerkers te kunnen waarborgen. Woordvoerder Miel Timmers: “In Born zijn vandaag alweer de eerste auto’s gebouwd. Vanaf morgen gaat een eerste ploeg aanvankelijk voor een paar uur weer aan het werk. De week daarna volgt een tweede ploeg. Na die twee weken gaan we de situatie evalueren, want uiteraard zijn dit voor iedereen uitzonderlijke omstandigheden. In week drie willen we dan alweer met wat meer mensen wat meer auto’s gaan bouwen en zo geleidelijk aan de productie verhogen.”

Verkocht

In de fabriek in Born worden alleen auto’s gebouwd die al zijn verkocht. De productie is dus mede afhankelijk van de vraag. Miel Timmers: “Om auto’s te kunnen bouwen zijn er drie factoren, die alle drie in voldoende mate aanwezig moeten zijn: onderdelen, medewerkers en marktvraag. We hebben voorlopig voldoende onderdelen om de productie alvast op een laag niveau te kunnen hervatten. Het ziekteverzuim onder medewerkers hebben we ook onder controle. Wat de marktvraag betreft is inmiddels wel duidelijk dat die behoorlijk is ingezakt. In overleg met BMW bekijken we doorlopend hoe groot de productie op dit moment kan zijn, want als we één ding hebben geleerd van de huidige coronacrisis, is het wel dat je nooit te ver vooruit kunt plannen.”

PSA

Ook het Franse Groupe PSA laat vandaag weten de komende weken geleidelijk de productie in zijn fabrieken wereldwijd te hervatten. Begonnen wordt deze week met een gedeeltelijke hervatting van de productie elders, en vanaf 11 mei in Frankrijk.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3426 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.