Opel en Terberg-Stam concurreren met eigen dealers

General Motors (GM) en Terberg-Stam richten samen een nieuw bedrijf op, waarin de belangen van de Utrechtse Opel-dealer worden ondergebracht. GM krijgt hiermee zekerheid dat het merk vertegenwoordigd is in de regio. De andere dealers van het merk vinden dat Opel door deze samenwerking de concurrentie aangaat met haar eigen netwerk. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

Directeur de Ruiter van Stam maakt duidelijk in de krant dat zijn bedrijf geen commercieel voordeel krijgt bij de verkoop van auto’s en er geen voorkeurspositie gecreëerd wordt. De dealer blijft zelf operationeel verantwoordelijk en geniet geen voortrekkersrol in de ondersteuning vanuit GM.
Volgens De Ruiter bestaat ook nog steeds de kans dat de deal niet doorgaat, omdat beide partijen nog steeds in gesprek zijn. De activiteiten rondom Renault blijven buiten de samenwerking met GM.

Veel Opel-dealers durven niet openlijk uitspraken te doen over de op handen zijnde samenwerking tussen Opel en Terberg-Stam. Echter laat Arno Goettsch, directeur van Siton-Suzenaar in Zuid-Friesland, in het Financieele Dagblad weten dat er altijd al een bestaande spanning is tussen dealers en Opel. Volgens hem kan de stap van GM grote invloed hebben op het distributienetwerk.

Terberg-Stam heeft filialen in Houten, IJsselstein, Leidsche Rijn, Nieuwegein en Utrecht en er werken zo’n 300 mensen. In 2007 heeft Terberg het bedrijf Stam overgenomen, die het destijds financieel moeilijk had. De omzet komt in 2011 naar verwachting op 165 tot 170 miljoen euro uit.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.