De Terberg Business Lease Group (TBLG), een joint venture van Royal Terberg Group en AutoBinck Group, wordt verkocht aan leasemaatschappij Arval. Dat zijn de partijen overeengekomen. De overname gebeurt onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. Over een overnamesom doen de partijen geen mededeling.

Met de TBLG versterkt Arval zijn marktpositie in de Nederlandse en Belgische autoleasemarkt. TBLG voert de labels Terberg Business Mobility, Privatelease.com, Justlease en Personal Car Lease, en heeft ongeveer 40.000 leaseauto’s in de vloot. De leasevloot van Arval bestaat in Nederland uit ruim 60.000 auto’s.

Speciale voertuigen en voertuigsystemen

Godfried Terberg, bestuursvoorzitter Royal Terberg Group: “De verkoop van Terberg Business Lease Group past in onze strategie om ons volledig te concentreren op de divisies die speciale voertuigen en voertuigsystemen ontwikkelen, produceren en onderhouden. Arval is een zeer gerenommeerde en grote speler in de internationale autoleasemarkt die veel perspectief biedt aan TBLG om onder haar vleugels verder door te kunnen groeien.”

Brede mobiliteit

Paul Zekhuis, ceo AutoBinck Group: “In Nederland ligt onze focus al langer op het aanbieden van mobiliteitsdiensten aan het bedrijfsleven. Deze verkoop is dan ook in lijn met onze strategie, waarbij we in Nederland steeds minder automotive gericht zijn en ons steeds meer op bredere mobiliteit richten. Onze autoleaseactiviteiten in Centraal-Europa met Business Lease Group staan los van de overname van TBLG. Daar is onze strategie wel degelijk automotive gericht, waar we stapsgewijs steeds meer mobiliteitsdiensten aan het aanbod toevoegen.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties