Opel verantwoordelijk voor alle GM-merken in Europa

Opel Group is sinds kort verantwoordelijk voor alle activiteiten van General Motors in Europa. De nieuwe rechtspersoon verenigt de verantwoordelijkheid voor Opel/Vauxhall met die voor andere GM-activiteiten in Europa en Rusland.

De Raad van Bestuur van de Opel Group staat onder leiding van Karl-Thomas Neumann en heeft nagenoeg dezelfde leden als die van Adam Opel AG.

Karl-Thomas Neumann, CEO van de Raad van Bestuur van Opel Group: “Wij zijn nu meer dan alleen Opel/Vauxhall. Met de Opel Group stemmen wij onze juridische en organisatorische structuur in Europa af op onze handelsactiviteiten. Wij stroomlijnen onze besluitvormingsprocessen en verhogen de efficiency. De reorganisatie is een belangrijke stap in de uitvoering van ons bedrijfsplan DRIVE! 2022 en opnieuw een blijk van vertrouwen van ons moederbedrijf GM.”
Tegen 2022 stuurt Opel Group aan op een marktaandeel van 8 procent in Europa. De winstmarge moet daarmee groeien naar 5 procent en zowel de kwaliteit van de producten als de tevredenheid van klanten en werknemers moet verder omhoog.

Medezeggenschap

Het recht op medezeggenschap van de werknemers is contractueel gewaarborgd in de nieuwe organisatiestructuur. Wolfgang Schäfer-Klug, voorzitter van de algemene ondernemingsraad: “We hebben ervoor gezorgd dat het recht op medezeggenschap gehandhaafd blijft, ondanks de organisatorische wijzigingen.” Over de oprichting van de Opel Group met ongeveer honderd werknemers zegt hij: “Wij zijn tevreden met de versterkte positie van Opel. Vanuit Opels standpunt biedt de reorganisatie van de Europese activiteiten meer kansen om te groeien en werkgelegenheid te scheppen.”

De oprichting van de Opel Group bewijst hoe belangrijk Opel is voor General Motors. De leiding van Opel heeft de afgelopen twee jaar heel wat verantwoordelijkheden in Europa van GM overgenomen. De groep is nu ook volledig verantwoordelijk voor de groeiende Russische markt en de geplande productie van een aantal modellen voor Buick in de Verenigde Staten en Holden in Australië en Nieuw-Zeeland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *