Opleving accuverkoop, verkoopprijs daalt

Voorafgaand aan de vakantieperiode is er een flinke opleving geweest van de accuverkopen. Bovendien is de gemiddelde verkoopprijs aan het dalen: dus meer volume, maar een lichte druk op consumentenprijs.

Dit blijkt uit de analyse van ruim 131.000 werkplaatsfacturen bij ruim 130 aan het concept Werkplaats Serviceprovider deelnemende garagebedrijven.

De zwakke winter van begin dit jaar, heeft ertoe geleid dat de accuverkoop over de eerste drie maanden van 2014 fors daalde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In april stabiliseerde de verkoop, om in de periode mei tot en met juli fors toe te nemen. In augustus stabiliseerde de afzet weer. Over de eerste acht maanden is er nog een kleine min ten opzichte van 2013, maar niet meer zo dramatisch als zich het eerste kwartaal liet aanzien.

Door de gedaalde gemiddelde prijs van accu’s, is die daling in euro’s groter (7,1 procent) dan die van het volume (5,4 procent ). De Wesp-statistiek laat wat betreft de productgroep accu’s nog maar eens zien hoe groot en onvoorspelbaar soms de invloed van het weer (het eerste kwartaal)en het seizoen (zomervakantie) kunnen zijn op de werkplaatsactiviteiten.

Omzetontwikkeling accu’s

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.