Opvallende daling in vraag naar kleine auto’s

De vraag naar gebruikte auto’s blijft onverminderd toenemen, ook in de maand december bij Autoscout 24. De gemiddelde verkoopprijs op het autoportaal is in de laatste maand van 2012 met 0,34 procent gedaald ten opzichte van november. Met 12.218 euro ligt het onder het niveau van 2011. Dat blijkt uit de Gebruikte Auto’s Prijs Index (AGPI).

“Opvallend is de daling in de vraag naar kleine auto’s met gemiddeld 1 tot 2 procent, zij profiteren niet van de algemeen stijgende vraag. De vraag naar de Seat Ibiza daalt zelfs met 6 procent”, vult Jurgen Vugts aan, algemeen directeur bij Autoscout 24.

De Volkswagen Golf werd in de compacte klasse maar liefst 6 procent meer gezocht, terwijl in hetzelfde segment de Ford Focus 6 procent minder werd gezocht. De Ford Mondeo doet het in de middenklasse wel goed bij Autoscout 24 met 9 procent meer vraag. Ook de Audi A4 is met 8 procent meer vraag in trek. Net als de Audi A6 met 7 procent . Bij de MPV’s deed de Touran prima zaken met 9 procent meer vraag en tegelijkertijd 7 procent minder aanbod. Vugts: “De enorme groei in het SUV/Offroad segment is opvallend in december; gemiddeld 10 procent.”

De autoverkoopwebsite benoemt ook de auto van de maand. Dit keer is dat de Opel Zafira, omdat er 15 procent meer naar gezocht werd terwijl het aanbod met 1 procent daalde.

Download hier het AGPI-overzicht met alle cijfers en top 5-lijstjes >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *