Oud-directeur Starglass de cel in

Voor oplichting van verzekeringsmaatschappijen moet de 38-jarige oud-directeur van Starglass in Emmen anderhalf jaar de cel in. Ook vier medeverdachten hebben straffen opgelegd gekregen door de Noordelijke Fraudekamer.

De vader van de oud-directeur en een personeelschef kregen lagere straffen. De personeelschef moet een half jaar de cel in en de twee andere medewerkers kregen een werkstraf van 180 uur opgelegd.

Starglass in Emmen kwam in 2011 in opspraak doordat het bij verzekeringsmaatschappijen declaraties inleverde die geen enkele basis hadden. Zo repareerde Starglass autoruiten op parkeerplaatsen bij super- en bouwmarkten terwijl; daar geen enkele aanleiding voor was. Deze handelingen werden desalniettemin doorgespeeld naar de verzekeraars. De verdiensten werden doorgesluisd naar Duistland om zo de belasting te omzeilen.
Tijdens het onderzoek werden bij de verdachten goudstaven en 150.000 euro aan baar geld in beslag genomen. De verdachten gaan tegen de uitspraak in beroep, meldt RTV Drenthe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.