Peugeot benadrukt kwaliteit 308

Twee jaar na de introductie van de Peugeots 308 en 308 SW wil de fabrikant de duurzaamheid van het product benadrukken. Daartoe liet het tachtig journalisten van 21 nationaliteiten naar het Belchamp technisch centrum bij Sochaux in Frankrijk komen om exemplaren met hoge(re) kilometrages te beoordelen.

Volgens productdirecteur Laurent Blanchet is kwaliteit een van de hoekstenen binnen het 308-project geweest, waarbij op de top van het C-segment gemikt werd. De journalisten kregen exemplaren in handen met tussen de 40.000 en de 120.000 kilometers achter de wielen.

Dit waren zowel teruggekochte exemplaren van particulieren als intern bij PSA gebruikte auto’s. Behalve het rijden met deze gebruikte wagens, konden de aanwezigen ook een uiteengenomen exemplaar beoordelen. Deze 308 Pure Tech 130 S&S BVM6 heeft 80.000 km achter de rug, waarvan vele kilometers werden afgelegd op barre wegdekcondities of onder extreme weersomstandigheden.

Aanvullend volgde een rondleiding door het Belchamp technisch centrum en zijn testfaciliteiten. De processen die hebben geleid tot het kwaliteitsniveau van de 308 zullen worden toegepast op toekomstige modellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.