Philips verzelfstandigt Automotive Lighting

De activiteiten van Autoverlichting en Lumileds worden door Philips naar verwachting gecombineerd in een nieuwe zelfstandige onderneming. Dat voorspelde Philips-bestuursvoorzitter Frans van Houten maandag. Op de financiële markten werd enthousiast gereageerd op dit bericht.

Philips’ strategie in verlichting is volgens Van Houten gericht op het versterken van de aandacht voor ledverlichtingssystemen en dienstverlening, ledarmaturen en ledlampen voor de professionele en consumentenmarkten. “Zowel onze Lumileds- als Automobielverlichtingsactiviteiten zijn sterke spelers in de verlichtingsbranche en beide zijn klaar om te streven naar meer groei en schaalgrootte, onafhankelijk van Philips Lighting. Als toonaangevende leverancier in de wereld van verlichtingscomponenten zullen zij over meer flexibiliteit beschikken bij het aantrekken van nieuwe investeerders om de groei te versnellen.”

Betere acceptatie

Philips Lighting bestuursvoorzitter Eric Rondolat verwacht hiermee een verdere doorbraak van ledverlichting binnen de automotive: “Door de samenvoeging van Philips Automotive Lighting en Lumileds zullen de klanten voor automobielverlichting blijven profiteren van een volledig geïntegreerde, allesomvattende keten van R&D en levering, wat de acceptatie van de ledtechnologie in automobieltoepassingen zal bevorderen.”

De omzet van de gecombineerde activiteiten bedroeg in 2013 ongeveer 1,4 miljard euro. Als bestuursvoorzitter van de nieuwe onderneming wordt benoemd Pierre-Yves Lesaicherre, de huidige bestuursvoorzitter van Lumileds. Het proces dat Lumileds en Automotive Lighting zal samenvoegen tot één geïntegreerde onderneming binnen de Philips Groep zal naar verwachting in de eerste helft van 2015 voltooid zijn. De kosten die gemoeid zijn met het opzetten van de gecombineerde onderneming zullen naar verwachting circa 30 miljoen euro bedragen in de tweede helft van 2014.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.