Hyundai hamert op waterstoftechnologie

Topman Euisun Chung van de Hyundai Motor Group roept opnieuw op tot intensieve internationale samenwerking op het gebied van waterstoftechnologie. Chung doet zijn oproep als voorzitter van het Hydrogen Council, aan de vooravond van de G20-top in Japan.

“Als we niet snel verduurzamen, warmt de aarde met twee graden op en dat heeft verstrekkende gevolgen voor het klimaat. Om het broeikaseffect te beperken, kan het benutten van waterstof als energiebron enorm helpen”, aldus Chung, die begin dit jaar een vergelijkbare oproep deed.

Energietransitie

“Het potentieel van waterstof is enorm”, aldus Chung. “Voor een succesvolle energietransitie is de realisatie van een emissieloze waterstofenergiemaatschappij de meest voor de hand liggende oplossing. Wij roepen de energieministers van de G20 op snel actie te ondernemen.”

Coalitie

De Hydrogen Council is een wereldwijde coalitie van meer dan zestig energie-, transport- en industriepartners met een gedeelde visie over de integrale rol van waterstof in een schone-energietransitie. Dit internationaal opererend orgaan wil de voordelen van waterstoftechnologie onder de aandacht brengen en tegelijkertijd een strategisch plan ontwikkelen om grote investeringen in de commercialisering van waterstofoplossingen op wereldschaal te versnellen.

Hyundai

Als een van de partijen die deelnemen aan de coalitie zet Hyundai zwaar in op waterstoftechnologie. Het merk was begin dit jaar ook koploper in het leveren van volledig elektrische auto’s, waaronder vier Nexo’s met een brandstofcel. Tegen 2030 wil Hyundai een jaarlijkse wereldwijde productie draaien van een half miljoen waterstof elektrische voertuigen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters