Point S antwoordt met nieuw Nederlands kantoor

Point S gaat een Nederlands hoofdkantoor oprichten. Dat zegt Fabien Bouquet, ceo van Point S Frankrijk. Point S lijkt daarmee een antwoord te willen geven op de afscheiding van enkele franchisenemers eerder deze maand.

Point S heeft het moeilijk op de Nederlandse markt. Sinds de oprichting van de Nederlandse tak in 2010 groeide het aantal vestigingen door naar vijftig. Inmiddels zijn er daar 35 van over. Verschil van inzicht was de reden voor de aandeelhouders om begin deze maand zich van het Franse hoofdkwartier af te wenden en met een aantal franchisenemers een nieuwe organisatie op te richten.

Point S komt nu met een antwoord: “Onze beslissing om een nieuwe organisatie op te zetten is ingegeven door onze onvrede met de follow-up uitgevoerd door onze Nederlandse franchisenemers en door onze onenigheid over de verdeling van de financiële middelen. Er werd prioriteit gegeven aan de ontwikkeling van haar eigen point-of-sales in plaats van aan de ondersteuning van de dealers van het netwerk”, aldus Fabien Bouquet.

Hij vervolgt: “Deze aanpak was niet in overeenstemming met ons business model dat in andere landen met succes wordt toegepast. Dit resulteerde afgelopen maart in onze beslissing om een einde te maken aan onze contractuele relatie. Als gevolg hiervan spraken veel Point S-leden hun verbondenheid uit met het merk en hun bereidheid om deel te nemen aan de creatie van ons nieuwe Nederlandse hoofdkantoor.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.