Polestar sluit partnerschap met Waymo

Polestar, het merk van Volvo voor volledig elektrische auto’s, is een samenwerking aangegaan met Waymo, het in 2016 verzelfstandigde project voor autonoom rijden van Google.

Met Polestar wil uiteindelijk Volvo niveau 4 autonoom rijdende voertuigen in het premiumsegment kunnen aanbieden. Dergelijke auto’s kunnen volledig autonoom rijden. Alleen in zeer complexe situaties of bij zeer slecht weer vraagt de auto de bestuurder om in te grijpen. “De technologie van Waymo biedt Polestar geweldige mogelijkheden”, zegt Thomas Ingenlath, ceo van Polestar. “Ik denk dat er een grote markt zal komen voor premium autonome mobiliteitsdiensten.”

Polestar 2

Afgelopen week kwam Polestar met het bericht dat de eerste exemplaren van de Polestar 2 zijn gearriveerd in de haven van Zeebrugge. Deze auto’s, die autonoom rijden op niveau 2 mogelijk maken, zijn bestemd voor klanten in Zweden en Noorwegen. Exemplaren voor andere landen, waaronder Nederland, zijn onderweg en worden later in 2020 verwacht.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.