Autobedrijf Soest gesloten na politie-inval

De politie heeft donderdag een grootschalige inval gedaan bij Blink Auto in Soest. Aanleiding daarvoor was het sterke vermoeden dat het garagebedrijf activiteiten rondom drugs faciliteerde.

Volgens lokale media stonden rond 17.00 uur circa twintig agenten voor het bedrijfspand. Sommigen van hen droegen kogelwerende vesten. Ook douaneambtenaren waren aanwezig. Naar buiten geduwde wagens werden gescand met röntgenapparatuur. Bij de actie werden drie auto’s in beslag genomen in verband met technisch onderzoek. Bij één voertuig trof de politie, met assistentie van de douane, een ingebouwde verborgen ruimte aan. Verstopt in het plafond van het pand zaten enkele plakken vermoedelijke hasj en een zak vermoedelijk synthetische drugs. In verband met deze handelshoeveelheid is de eigenaar van het bedrijf aangehouden en verhoord. Voor burgemeester Metz van Soest waren de geconstateerde feiten voldoende aanleiding om het pand per direct te sluiten. Blink Auto bestaat sinds 2015 en voorziet in apk, reparatie, onderhoud, in- en verkoop, exportdiensten en taxatie.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †