Polo populairste leaseauto van 2010

In de vorig jaar met 5,4 procent gestegen leasemarkt is de Volkswagen Polo de meest gekozen leaseauto geworden. De Polo blijft royaal voor de Golf hatchback, die ook in 2009 al tweede werd. In 2009 was de Honda Civic (Hybrid) nog het populairst als leaseauto. Dit en meer blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt door Aumacon.

Het leasesucces van de Polo komt geheel op het conto van de Bluemotion modellen, waarvan een deel niet meer dan veertien procent bijtelling vergt van de berijder. De nummer twee en drie, Golf en Megane, hebben geen veertien procentaanbod maar wel een groot assortiment in de categorie van twintig procent bijtelling. De Toyota Prius blijft het onverkort goed doen in de leasemarkt, ondanks de introductie van de Auris Hybrid (concurrent in eigen huis) bleef de Prius zich handhaven op de vierde plek in de leaseranglijst.

Overigens is het opvallend dat er steeds meer stationwagons geleased worden. Alleen al in de top tien komen vijf stationwagons voor. Slechts één MPV weet zich nu in deze topregionen te nestelen, de nieuwe Peugeot 5008. De onlangs nog tot zakenauto van het jaar uitverkozen Citroën C4 Picasso wist niet verder te komen dan een 38ste plaats.

De afzet van nieuwe leaseauto’s groeide vorig jaar met 5,4 procent. Vooral in het eerste kwartaal kwam de leasemarkt maar moeizaam op gang, de overige kwartalen vertoonden een oplopend positief beeld. Aumacon verwacht dat voor 2011 er een verder toename van de leaseverkopen in het verschiet ligt. De pakweg negentig duizend van 2010 zouden kunnen gaan klimmen naar 98 duizend stuks.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.