Pon verkoopt Reifen Gundlach

De Duitse website Gummibereifung meldt dat Pon Holdings het Duitse Reifen Gundlach en zes verwante bedrijven heeft verkocht. Reifen Gundlach zal als onafhankelijke groep in de markt gaan fungeren.

Vorig jaar herstructureerde Pon zijn buitenlandse bandenbedrijven en richtte daarvoor de Gundlach Automotive Corporation op. Deze bestaat in totaal uit zeven bedrijven uit zes landen, waaronder Reifen Gundlach, Euro-Tyre NL, PTG Automotive Solutions & Services, RG Automotive Solutions en Goodwheel.

Buy-out

Dankzij bemiddeling door Gilde Buy-Out Partners uit Utrecht heeft Reifen Gundlach een investeerder gevonden die zegt de huidige strategie te ondersteunen. Gummibereifung baseert zich op een intern schrijven van Reifen Gundlach waarin het managementteam, bestaande uit Gebhard Jansen, Joachim Jansen, Ulf Fleischer en Alessandro Eiser, het vertrouwen uitspreekt als zelfstandige groep zijn klanten meerwaarde te kunnen bieden. “We zullen precies met die zaken doorgaan die ons hebben gebracht waar we nu staan: service, vertrouwen, passie. Sinds een jaar volgen wij het duidelijke plan de onderscheidende competenties van de verschillende teams binnen GAC tot een daadkrachtige eenheid om te vormen. De respons van onze klanten, leveranciers en partners geeft ons de zekerheid dat we op deze voet door moeten gaan.” Pon Holdings is om een reactie gevraagd. Gilde Buy-Out Partners wil niet met de pers praten.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters