Porsche in het rood, verkoop Nederland +83%

Porsche SE, grootaandeelhouder van de Volkswagen-groep en een holding waar in totaal twaalf merken toe behoren, heeft over het eerste halfjaar van 2020 een verlies geleden van 329 miljoen euro.

In een persmededeling legt Porsche de oorzaak van het verlies vooral bij de gevolgen van de Covid-19-pandemie. Vorig jaar boekte de holding over dezelfde periode nog een winst van 2,4 miljard euro. Voor heel 2020 verwacht Porsche nog wel winst te zullen maken, al geeft Porsche sinds 16 april 2020 geen te verwachten cijfers meer. Volgens Porsche is het onder de huidige omstandigheden niet langer mogelijk om betrouwbare en realistische cijfers te presenteren.

Nederland

De verkoop van het merk Porsche in Nederland is dit jaar ondertussen met 83 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode (1 januari tot 10 augustus) vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van RDC. Met name de verkoop van de Cayenne gaat dit jaar door het dak. Tot en met 10 augustus werden er dit jaar al 514 van verkocht, tegen 63 vorig jaar.

In totaal werden er dit jaar in Nederland 1334 Porsches op kenteken gezet, tegen 730 in dezelfde periode vorig jaar.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.