Porsche investeert in e-fuelsfabriek

Autofabrikant Porsche investeert 75 miljoen dollar (68 miljoen euro) in de holding HIF Global LLC, die in Chili een fabriek gaat bouwen voor de productie van e-fuels uit waterstof en CO2. Deze op elektriciteit gebaseerde synthetische brandstoffen maken een bijna CO2-neutrale werking van verbrandingsmotoren mogelijk.

Porsche investeert in de onderneming samen met het Chileense mijnbouwbedrijf Andes Mining & Energy (AME) en de Amerikaanse bedrijven EIG, Baker Hughes Company en Gemstone Investments. AME is meerderheidsaandeelhouder in HIF Global LLC.

Duurzame mobiliteit

“E-fuels leveren een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het klimaat en vormen een waardevolle aanvulling op onze elektromobiliteit-inspanningen. Door te investeren in de industriële productie van e-fuel breidt Porsche zijn commitment op het gebied van duurzame mobiliteit verder uit. In totaal investeren we meer dan 100 miljoen dollar in de ontwikkeling en levering van deze innovatieve technologie”, aldus Barbara Frenkel, bestuurslid bij Porsche AG.

Porsche wil de e-fuel uit Chili in eerste instantie gebruiken voor autosportprojecten. Het is ook denkbaar dat e-fuels zullen worden gebruikt om de productiemodellen met verbrandingsmotoren in de fabriek van brandstof te voorzien en in de Porsche Experience Centers.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3968 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *