Porsche Panamera terug naar dealer

Porsche roept de huidige generatie Panamera-modellen terug naar de dealer. Het stuurapparaat van de elektrische stuurbekrachtiging van de betreffende auto’s moet opnieuw worden geprogrammeerd.

Bij de terugroepactie zijn 74.585 auto’s wereldwijd betrokken. In Nederland gaat het om zo’n duizend auto’s. Deze werden tussen 21 maart 2016 en 6 december 2018 geproduceerd. In Nederland werden deze vanaf oktober 2016 uitgeleverd.

Softwarefout

Een softwarefout zorgt ervoor dat de kans bestaat dat de elektrische stuurbekrachtiging kortstondig niet werkt. Wanneer die situatie zich voordoet, is extra kracht nodig om te sturen. Om dergelijke situaties te voorkomen, moet het betreffende stuurapparaat uit voorzorg opnieuw worden geprogrammeerd met behulp van nieuwe software. Het mankement kwam aan het licht na een aantal klachten van klanten.

Uurtje werk

Klanten van de betreffende auto’s in Nederland worden door Pon Porsche Import schriftelijk geïnformeerd. Zij worden verzocht om zo spoedig mogelijk hun Porsche Centrum te bezoeken. Het werkplaatsbezoek vergt ongeveer een uur en is voor deze klanten gratis.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters