Pover gebruik autogordel achterin

Slechts een derde van de Europeanen maakt gebruik van de autogrodel op de zitplaatsen achterin de auto. Dit terwijl dit al jaren wettelijke verplicht is. Dat blijkt uit een enquête van Ford onder 7100 Europeanen.

Gordels bieden bij alle soorten ongelukken de voornaamste bescherming aan zowel voor- als achterinzittenden. In de meeste Europese landen is het dragen van een gordel op de achterbank verplicht Passagiers van 40 jaar en ouder zijn de minst waarschijnlijke achtergordeldragers; geografisch gezien wordt de wetgeving het meest genegeerd in Roemenië, Spanje en Italië; ongemak wordt het meest genoemd als reden.

Ford spant zich in om bestuurders en passagiers te instrueren over veiligheid; het Ford-programma ‘Driving Skills For Life’ is sinds 2013 door meer dan 6.100 jonge Europese automobilisten gevolgd als rijvaardigheidstraining. De Ford Mondeo biedt als eerste in zijn segment opblaasbare achtergordels; de technologie is een combinatie van airbag en veiligheidsgordels; klantonderzoek toont aan dat deze gordels minstens zo comfortabel zijn als conventionele gordels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *