Privatisering Automotive Campus bijna rond

De provincie Noord-Brabant en de gemeente Helmond hebben samen met de derde eigenaar van de Automotive Campus, Bouwbedrijf Van de Ven, een overeenkomst getekend met Ramphastos Real Estate Investments, het onroerendgoedbedrijf van Marcel Boekhoorn. Ramphastos en Van de Ven vormen samen een ontwikkelcombinatie die op termijn eigenaar moet worden van de gehele campus.

Dat meldt de provincie op zijn website. Voordat het zover is, moeten nog een aantal zaken worden uitgewerkt, zoals samenwerking met de overheden, toekomstvisie en financieringen.

Ontwikkeling

De provincie en gemeente Helmond zijn van mening dat door verkoop aan een private partij de campus zich verder en vooral sneller en beter kan ontwikkelen. Verkoop aan Bouwbedrijf Van de Ven en Ramphastos Real Estate Investments, dat onder andere eigenaar is van de High Tech Campus in Eindhoven, biedt voor de campus een solide toekomst, aldus de overheden.

Verwacht wordt dat de daadwerkelijke verkoop van de Automotive Campus voor de zomer van 2021 gesloten kan worden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3825 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *