Probleem kentekenaanvraag door Diginotar

Ondanks dat RDW certificaten van Diginotar heeft vervangen van haar webdiensten vanwege het hackprobleem bij dat bedrijf, zijn er afgelopen weekend toch problemen ontstaan met het aanvragen van kentekens. Dat meldt de krant BN De Stem. Autohandelaren konden sinds maandag bij 410 postkantoren geen kentekens meer aanvragen bij RDW.

De Rijksdienst voor het Wegverkeer doet er alles aan om de tenaamstelling van de kentekens donderdagochtend om tien uur weer vlekkenloos werkend te hebben. De 700 klanten van RDW schakelen dan over op nieuwe certificaten op de RDW-systemen. Kentekenregistratie was wel mogelijk via de veilige verbinding van veel autobedrijven, de loketten van Post NL en TNT Post. Het probleem deed zich alleen voor bij postkantoren die een ander systeem gebruiken.

Hoe groot het aantal kentekens is dat door de storing niet op naam kon worden gesteld is niet duidelijk, net als het aantal dealers dat problemen heeft ondervonden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *