Proef met connected car

Anwb begint dit voorjaar met een proef onder duizend Anwb-leden rond ‘connected car’. Door een auto te verbinden met internet komt een continue stroom van gegevens beschikbaar over onder meer de accuspanning, het benzineverbruik, de locatie, de snelheid en de CO2-uitstoot.

Deze proef zal uitwijzen of  leden geld kunnen besparen, veiliger kunnen rijden en of autopech kan worden voorspeld. Zo kunnen bijvoorbeeld gegevens  over de accuspanning de automobilist helpen om problemen met de auto op te lossen of te voorkomen.

In iedere moderne auto zitten computers die voortdurend gegevens verzamelen. Via een dongel, die onder de stuurkolom geplaatst kan worden, zijn deze gegevens uit te lezen. Deze informatie is via een handige app of een webportal te raadplegen, zodat de autobezitter een beeld krijgt van deze gegevens.

Ook kan de informatie een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid en helpen de autokosten omlaag te brengen.  Zo kunnen ‘connected’ auto’s het brandstofverbruik volgen en geeft het inzicht in de gevolgen van de rijstijl. Verder is het op termijn mogelijk onveilige verkeerssituaties te herkennen en vervolgens elkaar te waarschuwen bij gevaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.