Proef met prepaid autoverzekering

Nationale-Nederlanden en Vodafone introduceren gezamenlijk de prepaid autoverzekering Bundelz. De klant betaalt geen vaste premie per jaar, maar koopt een bundel van duizend kilometer die hij op zijn eigen tempo verbruikt. Als de kilometers op zijn, koopt hij een nieuwe bundel.

Kokke van der Werf, directeur van Sparklab, het innovatielab van Nationale-Nederlanden, over de totstandkoming van Bundelz: “Bij sommige klanten heerst het idee dat ze onterecht hoge premie betalen voor hun stilstaande auto. Bovendien zijn autoverzekeringen vrij traditionele producten: in de afgelopen decennia veranderde alleen de dekking, maar het concept niet. Kortom, het was tijd voor een steen in de vijver.”

Kosten

Bundelz mikt op de automobilisten die slechts af en toe hun auto gebruiken, gemiddeld minder dan honderd kilometer per week. Van der Werf: “De kosten voor hun autoverzekering staan niet in verhouding tot het aantal kilometers dat ze rijden. Terwijl ze evenveel betalen als de gemiddelde automobilist.”

Pilot

Nationale-Nederlanden en Vodafone werken de komende maanden nauw samen om Bundelz voor te leggen aan een groep klanten en medewerkers. Zij krijgen een ‘slimme stekker’ in de auto, die registreert hoeveel kilometer er gereden is. Wanneer het tegoed bijna op is, krijgt de berijder een seintje. Bundelz is daarvoor op zoek naar automobilisten van 30 jaar of ouder, die gemiddeld niet meer dan 100 kilometer per week rijden en zeker niet meer dan 7500 per jaar.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2977 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters