Profile-formule bij dealerholding Wiegerinck

De formule Profile Car Tyreservice krijgt voet aan de grond bij Wiegerinck Autogroep. De dealerholding voegt het concept met ingang van 14 mei toe aan de vestiging in Oldenzaal. Op 15 juni volgt de tweede locatie, in Goor.

Wiegerinck heeft een derde vestiging, in Hengelo, maar daarvoor bestaan geen plannen om de Profile-formule te gaan voeren, zegt directeur Bart Wiegerinck. Voor de dealerholding is het de tweede keer dat ze in zee gaat met een garageformule, na een kortstondig avontuur met Carprof. “We bewegen ons steeds vaker in de zakelijke markt. Als je dat allemaal in je eentje wilt regelen, met name de grote deals, wordt dat een mission impossible. Met name de coöperatieve gedachte die ik proefde bij Profile Car Tyreservice sprak mij aan.” Ook het schaalvoordeel bij inkoop vormde een van de argumenten.

Dezelfde techniek

Met het oog op de toevoeging van de formule krijgen de werkplaatsen in Oldenzaal en Goor dezelfde bandenmontage-apparatuur.  “We vinden dat het voor de kwaliteit van onze dienstverlening niet mag uitmaken waar een klant wordt geholpen. Bovendien is het voor de monteurs ook prettig als hij op een andere locatie met dezelfde techniek aan de slag kan.” In verband met de toevoeging van de formule en de bijgestelde focus op de zakelijke markt neemt Wiegerinck Autogroep de komende tijd drie à vijf nieuwe medewerkers aan. Wiegerinck Autogroep is actief met nieuwe en gebruikte Suzuki’s, Chevrolets en overige merken personen- en bedrijfswagens. Ook aspecten als schadeherstel, ruitreparatie en -vervanging, elektrische scooters, brommobielen (Microcar, Ligier) fietsen en scootmobielen behoren tot het portfolio.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †