Profile Tyrecenter: Winterbandenwissel massaal uitgesteld

Nederland stelt de jaarlijkse winterbandenwissel vanwege het aanhoudend zachte weer massaal uit. Hierdoor heeft een groot deel van de ruim 2,7 miljoen automobilisten, die jaarlijks hun zomerbanden omwisselen voor winterbanden, nog geen bandenwissel gedaan.

Uit cijfers van Profile Tyrecenter blijkt dat tot en met week 46 (15 november) het aantal wissels in Nederland, ten opzichte van 2013, met 18,6 procent gedaald. In vergelijking met 2012 is dit zelfs 27 procent. Ook het aantal zakelijke en leaserijders dat winterbanden onder de auto heeft laten zetten, is gedaald. Ten opzichte van vorige jaar is die daling 14,5 procent, in vergelijking met 2012 is dit zelfs 17,8 procent.

Als de winter plotseling invalt en veel consumenten hierop wachten, dan wordt het een grote operatie om iedereen tegelijk te helpen”, aldus Harm Nieboer, directeur retail van Profile Tyrecenter. Volgens hem is er geen reden tot uitstel. “De winterband bewijst zijn nut al bij temperaturen van zeven graden en kouder, maar ook bij bladeren, sneeuw en zware regenval.”

Twee op de vijf Nederlandse automobilisten rijden inmiddels op winterbanden. In de meeste omringende landen zijn winterbanden verplicht gesteld.

Veranderingen

Overigens verandert binnenkort de naam van Profile Tyrecenter in Profile Carcenter, om meer nadruk leggen op totaal onderhoud en reparatie. Daarnaast doet moederbedrijf The Alwaysbemobile Company afstand van de formule Autoglaz en wijzigt het de naam in Profile.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.