Profile wil Europese winterbandenplicht

Profile Tyrecenter pleit voor een winterbandenverplichting op Europees niveau, omdat automobilisten steeds meer in het buitenland rijden. Transparantie en veiligheid zal zo volgens de bandenspecialist flink worden vergroot.

Harm Nieboer, directeur van Profile Tyrecenter Nederland: “Automobilisten rijden niet alleen in Nederland, maar gaan steeds vaker de grens over. Voor de veiligheid van de Europese weggebruiker is het wenselijk en noodzakelijk dat er een Europese richtlijn komt over het gebruik van winterbanden. Veiligheid op de weg zou in Europa universeel gewaarborgd moeten worden, dat maakt het voor de consument ook veel duidelijker.”

Profile betreurt het al jaren dat ‘Nederland Distributieland’ winterbanden in winterse omstandigheden niet verplicht stelt voor zowel personen- als bestelwagens. “Vooral voor personen- en goederenvervoer. De overheid negeert hiermee de noodzaak van winterbanden voor de veiligheid van de automobilist en haar passagiers en de doorstroming van de economie”, aldus Nieboer.

Slechts twee op de vijf consumenten rijdt op winterbanden in Nederland, zo bleek uit recent onderzoek uitgevoerd door Profile Tyrecenter.

Lees hier al het winterbandennieuws in het dossier >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *