PSA en GM in alliantie

PSA en General Motors zijn officieel een verregaande strategische samenwerking aangegaan om samen de Europese concurrentie aan te gaan. De afspraak geldt voor de lange termijn en is mede bedoeld om de kosten per auto te drukken en de winstgevendheid te vergroten.

De gemaakte alliantie rust op het wereldwijd delen van platforms, componenten en modules en daarnaast het gezamenlijk inkopen van goederen en onderdelen bij toeleveranciers. PSA en GM blijven ieder afzonderlijk hun voertuigen verkopen en geven jaarlijks 125 miljard dollar aan onderdelen uit.

Als gevolg van de samenwerking kondigt PSA aan dat zij via aandelenuitgifte extra kapitaal van één miljard euro denkt op te halen en GM neemt een belang van zeven procent in PSA. Zij is daarmee de op één na grootste aandeelhouder van de Franse autofabrikant.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *