Q2 autobranche: omzetplus 4 procent, importeurs 24

In het tweede kwartaal van 2012 was de omzet in de motor- en autobranche ruim vier procent hoger dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat heeft het CBS berekend. De omzet van de importeurs in nieuwe personenauto’s nam het sterkste toe, ruim 24 procent. Dit is de op één na sterkste groei sinds 1999.

“De autoservicebedrijven hebben in het tweede kwartaal van 2012 ongeveer zeven procent minder omzet behaald dan een jaar eerder. De omzet daalde daarmee harder dan in het vorige kwartaal. Toen kromp de omzet met ruim vier procent”, aldus het CBS.

Onderdelen

Na tien kwartalen met omzetgroei daalde de omzet van de handelaren in auto-onderdelen in de periode april tot en met juni 2012. Er werd ruim vier procent minder omzet genoteerd dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet van handelaren in auto-onderdelen vlakt sinds medio 2010 langzaam af.

Nieuwverkoop

Er zijn in het tweede kwartaal van 2012 meer nieuwe personenauto’s verkocht dan een jaar geleden. Het aantal verkochte personenauto’s bedraagt 165.000 stuks. Vorig jaar werden er in het tweede kwartaal 148.000 nieuwe personenauto’s verkocht. Vooral in juni werden er meer auto’s verkocht, namelijk in totaal ruim 76.000. De maandelijkse verkoop is in de afgelopen 12 jaar niet zo hoog geweest.

Handel

De autohandelaren zagen hun omzet in het tweede kwartaal van 2012 enigszins toenemen. In de periode april tot en met juni 2012 nam de omzet met bijna één procent toe ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Dit in tegenstelling tot de twee voorgaande kwartalen, waar er sprake was van omzetdaling. De omzetgroei in de personenautobranche hangt nauw samen met het aantal verkochte autos. Het aantal verkochte personenauto”s is met ruim elf procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder.

Bedrijfsauto

De omzet in de bedrijfsautobranche is gedaald. In het tweede kwartaal van 2012 werd in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder zes procent minder omzet behaald. Dit is de eerste omzetdaling sinds het laatste kwartaal van 2010. De omzet daalde mede door een teruggang in de verkoop van bedrijfsauto’s. Er werden vooral minder bestelauto’s verkocht.

Omzetontwikkeling motor- en autobranche

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *