RAI: APK-keuring koppelen aan kilometerstand

RAI Vereniging afdeling Autovak wil graag een koppeling van de eerste APK-keuring aan een nader te bepalen kilometerstand. Dat laat de vereniging weten na berichten uit Duitsland dat zij daar mogelijk een jaarlijkse APK gaan verplichten voor auto’s ouder zijn dan zeven jaar. Ook voertuigen met een hoge kilometerstand zouden in aanmerking komen.

Volgens RAI lijken de eerste reacties van politiek Den Haag op het Europese voorstel voor een verandering in de APK-frequentie voorbij te gaan aan een belangrijk aspect van dat voorstel. Eric Rommerts, secretaris van de afdeling Autovak van RAI Vereniging: “Dat de Tweede Kamerfracties daar in hun reacties weinig tot niets over zeggen, baart ons zorgen.”

Op dit moment moeten benzineauto’s, ongeacht hun kilometerstand, voor het eerst na vier jaar worden gekeurd, daarna na zes jaar, acht jaar en tot slot jaarlijks. “De koppeling aan een bepaalde kilometerstand is goed te beargumenteren. Slijtage bij hogere kilometerstanden kan eerder spelen dan pas na vier jaar, met alle mogelijke gevolgen van dien.”

Daarnaast zou het naar het oordeel van RAI Vereniging een goed idee zijn om de mogelijkheid te onderzoeken om APK-eisen uit te breiden met milieueisen, bijvoorbeeld door een controle op werkende roetfilters en katalysatoren.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *