RAI Vereniging ontvangt predicaat Koninklijk

RAI Vereniging is onderscheiden met het predicaat ‘Koninklijk’. Voorzitter Steven van Eijck ontving de oorkonde uit handen van Arthur van Dijk, de nieuwe commissaris van de Koning in Noord-Holland.

De toekenning van het predicaat is volgens de commissaris “een prestigieuze bekroning van het werk van RAI Vereniging door de jaren heen.” Voorzitter Van Eijck noemt zijn organisatie “een gevestigde belangenbehartiger die al 125 jaar meedenkt en bouwt aan de bereikbaarheid in Nederland en Europa.” RAI Vereniging sloot gisteren tijdens haar nieuwjaarsreceptie het 125-jarig jubileum af. Afgelopen jaren fuseerde RAI Vereniging met collega-organisaties CarrosserieNL en recent AutomotiveNL. Mede daardoor telt de belangenbehartiger inmiddels ruim zevenhonderd leden. Vanaf haar start op 17 december 1893 is de organisatie actief geweest met onder meer automotive publieks- en branchebeurzen (AutoRAI, AutovakRAI) en een eigen tentoonstellingsgebouw. CdK Arthur van Dijk en RAI-voorzitter Steven van Eijck.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †