Rapport Carfax bij occasions Autotrack

Autotrack.nl biedt sinds kort gratis bij al zijn auto-advertenties het Carfax-voertuighistorierapport aan. Het moet vragen wegnemen bij (ver)kopers van tweedehands auto’s. De Nederlandse markt vraagt volgens Autotrack steeds meer om deze transparantie, die in de VS al gebruikelijk is.

Het rapport informeert over APK-adviespunten, het aantal voorgaande eigenaren, de eventuele WOK-historie en het internationale verleden van een auto – indien beschikbaar. Ook terugroepacties, kilometerstanden en eerder gebruik als taxi of huurauto staan vermeld. De kans dat iemand een betrouwbare tweedehands auto koopt zou met Carfax aanzienlijk worden vergroot.

Het was in Nederland al mogelijk om toegang te hebben tot gegevens van NAP en RDW. Carfax laat volgens Autotrack nog meer informatie zien dan wat er in het onderhoudsboekje staat. Zo heeft meer dan een derde van alle auto’s die vanuit de Verenigde Staten naar Europa geïmporteerd zijn, een negatief verleden. “Voor autobedrijven is het een welkome tool, die zorgt dat zij een beter wagenpark kunnen inkopen en ook met meer zekerheid kunnen verkopen”, aldus Erna Staals, directeur van Autotrack. Volgens haar koopt op de Amerikaanse markt bijna niemand meer een auto zonder eerst een Carfax-rapport in te zien.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *