RDW bezorgd over remmenbanken

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft in 2009 bekend gemaakt dat het gebruik van de zelfregistrerende remvertragingsmeter vanaf 1 mei 2014 niet meer is toegestaan en dat dan een platen- of rollenremmentestbank vereist is. Op dit moment moeten nog 3.800 keuringsstations met APK-2-erkenning zo’n remmenbank plaatsen, schrijft de Bovagkrant .

Bijna tweederde van de ruim 9.000 keuringstations hebben al een remmentestbank staan of hebben deze afgelopen jaar geïnstalleerd. Willen alle banken op tijd actief zijn, dan moeten er per werkdag vier plaatsingen uitgevoerd worden. En juist dat aantal baart RDW zorgen.
"Het lijkt erop dat veel erkenningshouders denken dat het wel los loopt, dat mei 2014 nog ver weg is. Maar die datum is dichterbij dan je denkt", zegt Hens Peeters Weem van de RDW in de Bovagkrant .

Bovag geeft ondernemers de tip zich actief te oriënteren op de aanschaf van een remmentestbank, bijvoorbeeld op de komende Autovak RAI.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *