RDW door het stof in hoger beroep

Autohandelaar In de Wal Auto’s heeft het hoger beroep gewonnen dat het had aangespannen tegen RDW. De rechter acht dat RDW onvoldoende duidelijk heeft kunnen maken dat In de Wal administratieve fouten heeft gemaakt waarop de erkenning bedrijfsvoorraad voor zes weken werd ingetrokken.

De administratieve onvolkomenheid zou zijn aangetroffen bij een dochterbedrijf van In de Wal Auto’s. Daarop trok RDW de erkenning bedrijfsvoorraad voor zes weken in. Dat zou voor In de Wal, een van de grootste auto-importeurs van het land, een verlies van om en nabij de 200.000 euro betekenen.

Volgens de rechter heeft RDW de intrekking van de erkenning onvoldoende kunnen onderbouwen en is niet duidelijk gemaakt dat In de Wal bewust fouten heeft gemaakt. RDW is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten, zo’n 4000 euro.

Commercieel directeur Edward van Beek van In de Wal zegt zeer blij te zijn met de uitspraak: “Eigenlijk is alles gebaseerd op een misverstand tussen RDW en In de Wal. We hadden dat heel simpel uit de weg kunnen helpen. We gaan altijd heel transparant te werk. Maar waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Ook door RDW. Onze goede relatie met RDW blijft wat ons betreft overeind. We zullen nog heel lang met elkaar door moeten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.