RDW onderzoekt veiligheid afscherming

Op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoekt de RDW de veiligheid van afschermingen binnen het voertuig. Ondernemers stellen vragen over deze scheidingswanden van hard of zacht plastic, die worden aangeboden in verband met het coronavirus.

Het ministerie wil weten of de schermen zelf én de plaatsing ervan in het voertuig veilig zijn. De RDW gaat beoordelen of zo’n ingreep voldoet aan internationale regelgeving. Een wijziging toebrengen aan een voertuig mag in de meeste gevallen niet zomaar gedaan worden. Toepassen van een afscherming kan nadelige effecten hebben op de veiligheidsvoorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan de airbags, het zichtveld via de spiegels, het zicht naar buiten en de bewegingsruimte voor de bestuurder.

Gebruik van afschermmiddelen in voertuigen vormt overigens geen onderdeel van de RIVM-richtlijnen. De RDW zegt geen oordeel te kunnen vormen over de mate van bescherming die de schermen bieden tegen het coronavirus. Wel kan de dienst de voertuigveiligheid van de schermen beoordelen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.