RDW-sancties APK-apparatuur Saarloos uitgesteld

In overleg met Bovag zullen de bedrijven worden ontzien die niet aan de keuringsverplichting voldoen van hun rollenremtestbanken, platenremtestbanken, roet- en viergastesters, nul-emissieapparatuur en hefbruggen. Door het faillissement van Saarloos kan de service- en installatiedienst geen onderhoud en kalibraties aan APK-meetmiddelen meer uitvoeren. Formeel gezien voldoet een bedrijf nu vaak niet meer aan de erkenningsregels.

RDW en Bovag zoeken nu naar een oplossing voor het ‘keuringsprobleem’. Mocht de service- en installatiedienst van Saarloos niet doorgestart kunnen worden, dan moeten er andere erkende keuringsbedrijven ingeschakeld worden. Het keuren van hefbruggen is niet aan de leverancier gebonden. Bekijk hier hefbrugkeuringsbedrijven >>

Mocht de APK-apparatuur in het uiterste geval toch snel gekeurd moeten worden, dan kan men voorlopig bij NMI Certin aan de bel trekken. Deze instantie kalibreert de equipment alleen maar en voert geen reparaties uit. Bij een defect wordt het betreffende apparaat dan ook meteen afgekeurd.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2683 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *