RDW-tarieven 2015 hetzelfde

De RDW laat voor het tweede opeenvolgende jaar de tarieven gemiddeld genomen niet stijgen. De minister van Infrastructuur en Milieu heeft de RDW-tarieven voor het jaar 2015 onlangs goedgekeurd. Wel komen er, als gebruikelijk, een aantal nieuwe tarieven bij en vallen er een paar af.

De tarieven van de RDW blijven al meerdere jaren gemiddeld op een gelijk niveau. Rekening houdend met de inflatie, betekent dit een prijsdaling van acht tot tien procent.

Enkele voorbeelden: de tarieven voor de eerste inschrijving van een voertuig, voor de afmelding van een apk voor de registratie van rijbewijzen blijven gelijk. De tarieven voor de afmelding van een taxiboordcomputer zijn verlaagd. Binnen de ontheffingsverlening is het tarief voor een reguliere ontheffing met zes euro verhoogd, omdat de geldigheidsduur van de ontheffing is verlengd van twee naar vier weken.

Met ingang van 1 juli 2014 kan een papieren kentekenbewijs worden omgewisseld voor een kentekencard. De kosten hiervoor bedragen per 1 januari volgend jaar 9,83 euro.

Download hier het tarievenoverzicht 2015 van RDW >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *