RDW zet apk-regels online

RDW heeft een website gemaakt waar de apk-regelgeving op een duidelijker manier gepresenteerd wordt. Met deze website (www.rdw.nl/apkregelgeving) ondersteunt RDW de keurmeesters beter bij het uitvoeren van de keuringen.

Eerder was de APK-regelgeving alleen maar als platte digitale tekst en als papieren handboek beschikbaar. Aanleiding voor het ontwikkelen van de website waren de verbetermogelijkheden die de apk-keurmeesters aangaven. Ze hadden wensen op het gebied van vindbaarheid, taalgebruik en visuele ondersteuning.

Door de regelgeving via de website beschikbaar te stellen komt de RDW tegemoet aan deze wensen van de gebruikers. Zo wordt op de website bijvoorbeeld de regelgeving van lichte en zware bedrijfsauto’s apart getoond en is er een overzicht van huidige en vervallen regelgeving. De website, waaronder de zoekmachine, wordt nog verder geoptimaliseerd en doorontwikkeld.

Naast de apk-keurmeesters waren ook andere (branche)partijen zoals erkenninghouders, opleidingsinstituten, ATC en Bovag betrokken bij de totstandkoming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *