Record aantal bergingen

In het derde kwartaal van dit jaar is er door bergers een recordaantal bergingen geregistreerd in een snellere aanrijdtijd. In totaal zijn er 12.394 bergingen uitgevoerd in gemiddeld 14 minuten en 43 seconden. Dat is 12 seconden sneller dan in het tweede kwartaal.

Volgens de eisen moet een berger in negentig procent van de gevallen binnen twintig minuten ter plaatse zijn, zowel ’s nachts als in de weekenden. Van de rayons met ten minste tien bergingen, waren er 35 die in meer dan 95 procent van de gevallen binnen twintig minuten ter plaatse waren. In elf rayons bedroeg dit percentage zelfs 100 procent. De gemiddelde aanrijdtijd bedroeg 14 minuten en 43 seconden. Het gaat daarbij om de bruto-aanrijdtijd, dus zonder correctie voor vertraging door bijvoorbeeld file.

Verzekeraars, alarmcentrales en Rijkswaterstaat hebben eind jaren negentig de Stichting Incident Management Nederland opgezet. Deze stichting contracteert bergingsbedrijven en kan door politie, Rijkswaterstaat en de ANWB worden ingezet. Verzekeraars betalen de verzekerde bergingskosten en de apparaatkosten van de stichting. Rijkswaterstaat neemt de kosten van pechhulpverslepingen en bergingen van buitenlandse en onverzekerde voertuigen voor zijn rekening.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *