Recordaantal registraties Groupe Renault

Groupe Renault registreerde 1,57 miljoen auto’s in de eerste helft van 2016, een toename van 13,4 procent ten opzichte van het eerste half jaar 2015: een nieuw wereldwijd half jaar verkooprecord voor de merken Renault en Dacia.

In Europa steeg het aantal registraties met 14 procent, ruim boven het marktgemiddelde (9,6 procent), dankzij de vernieuwde modelrange. Meer dan een op de tien verkochte auto’s in Europa is van merken van Groupe Renault. Buiten Europa steeg de verkoop voor Groupe Renault met 12,5 procen, vooral dankzij sterke resultaten in Afrika, het Midden-Oosten en India. Hier was de groei eveneens boven het marktgemiddelde.

In Nederland kwam de combinatie Renault-Dacia in de eerste zes maanden tot 18.617 registraties, tegen 19.356 in de eerste helft van 2015.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *