Recordomzet 4,2 miljard Mann+Hummel

Filterfabrikant Mann+Hummel heeft over 2019 een recordomzet geboekt van 4,2 miljard euro. In 2018 bedroeg de omzet 3,9 miljard euro. Zowel de afdeling Transportation als die van Life Sciences & Environment droeg bij aan de gestegen omzet.

De winst voor belastingen steeg met 59,7 miljoen euro tot 153,3 miljoen euro, dit ondanks uitdagende omstandigheden, zoals de aanstaande Brexit en een herstructureringsprogramma, waarvoor de kosten 44,9 miljoen euro beliepen.

Gezond

“2019 was voor Mann+Hummel een uitdagend jaar, maar een jaar dat we met een zeer positief operationeel resultaat konden afsluiten. Dit jaar zal zeker niet makkelijk worden vanwege de economische gevolgen van Covid-19, maar we hebben een gezonde financiële basis. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het bedrijf een duurzame toekomst tegemoet gaat, terwijl we aan de andere kant onze positie als marktleider op het gebied van filters zullen handhaven”, aldus ceo Kurk Wilks (foto midden).

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3415 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.