Recycling afval 218 Kwikfit vestigingen Benelux

Afvalverwerkingsbedrijf Van Gansewinkel start per direct met de afvalinzameling en -verwerking voor de ruim 200 vestigingen van de Kwikfit Groep in de Benelux. Van de ruim 1.900 ton die bij Kwikfit wordt ingezameld wordt ruim 1.500 ton gerecycled en krijgt zo geheel of gedeeltelijk een tweede leven.

De vestigingen zijn onder andere distributiecentra, werkplaatsen en kantooromgevingen, wat ook de weerslag kent in het type te verwerken afval. “Kwikfit is een opdrachtgever die op zoek is naar een afvalverwerker die in staat is het afval van alle vestigingen zoveel mogelijk gescheiden in te zamelen en een tweede leven te geven”, aldus Dennis Leeuwerik, Directeur Marketing & Sales bij Van Gansewinkel. “Zo zamelen we voor de autoserviceketen op de kantooromgevingen en distributiecentra al het papier en karton in. De afvalstromen op de werkplaatsen zijn een stuk omvangrijker. Daar zamelen we onder andere loodaccu’s, schroot, wiellood, afgewerkte olie, koelvloeistof, remolie, oliehoudend afval en bedrijfs-KGA (klein gevaarlijk afval) in.” In totaal gaat de afvalverwerker ruim 1.900 ton afval inzamelen.

“Dit is opnieuw een grote stap in de groene richting”, aldus Paul van der Leer, Supply Chain Director bij Kwikfit. “Ik ben ontzettend blij dat we, na vorig jaar al belangrijke vooruitgang te hebben geboekt op gebied van afvalreductie en CO2-besparing, nu opnieuw sprongen maken in verbetering van ons afvalbeheer en inperking van onze CO2-voetafdruk. Dankzij onze samenwerking met Van Gansewinkel kan bijna 80 procent van ons afval worden gereïncarneerd tot grondstof. Dit sluit perfect aan bij onze visie op duurzaam repareren en onze missie om te opereren als innovatieve organisatie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.