Renault: Senard voorzitter, Bolloré ceo

Renault heeft in een bestuursvergadering besloten de functies van bestuursvoorzitter en ceo te scheiden. Thierry Bolloré is benoemd als ceo, Jean-Dominique Senard is de nieuwe bestuursvoorzitter. Carlos Ghosn is afgetreden als topman van Renault.

Senard (foto links) zal in zijn functie als voorzitter van de raad van bestuur de belangrijkste contactpersoon zijn voor de contacten van Renault met Nissan en Mitsubishi. Hij zal ook een nieuwe overeenkomst voor de alliantie voorstellen. De ceo coördineert de activiteiten van de alliantie op operationeel gebied en rapporteert aan Senard.

Ghosn

Nu ook Renault zijn topman aan de kant heeft gezet is het tijdperk-Ghosn definitief voorbij. Carlos Ghosn vervulde zowel de functie van bestuursvoorzitter als van ceo van Renault. Senard vervulde al de taken van Ghosn sinds deze in november 2018 in Japan werd gearresteerd op verdenking van belastingfraude. Eerder al hadden Nissan en Mitsubishi Ghosn de laan uit gestuurd.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters