Ritregistratie ULU voldoet aan fiscus

Het plug ’n play ritregistratiesysteem van het Nederlandse telematicabedrijf ULU is goedgekeurd door de belastingdienst – volgens ULU als eerste. Daarmee zijn de gegevens direct te gebruiken in de boekhouding. Ook voldoet het systeem aan strenge eisen op het gebied van fraudebestendigheid en privacy.

De ULU-dongel scheidt werkverkeer via de app van privéritjes, conform de eisen van de fiscus. Tegelijk met het behalen van het keurmerk lanceert ULU twee nieuwe producten: Ritregistratie MKB en Ritregistratie ZZP. Beide pakketten bieden een dongel, app (iOS en Android) en toegang tot een  online platform dat de ritadministratie vastlegt.

“Administratie is zelden de grootste hobby van zelfstandig ondernemers”, constateert ULU-CEO Christian Kerssens. “Als je veel op de weg zit, ben je al gauw een dag per kwartaal bezig om je ritadministratie bij te houden. Bestaande ritregistratiesystemen moeten ingebouwd worden en vergen dus hoge investeringen die voor de kleinere ondernemer niet lonend zijn. Dankzij het keurmerk hoef je nu alleen maar de ULU-dongel te aan te sluiten, daarna houden wij elke rit automatisch voor je bij.”

Naast de nieuwe producten haalt ULU ook een miljoen euro binnen in een nieuwe investeringsronde. De investering is bij elkaar gebracht door Christian Kerssens, samen met regionaal investeringsfonds Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Kerssens is oprichter van hardwarefabrikant Velio, dat al verantwoordelijk was voor de productie van de ULU-dongels. Na de overname is hij de nieuwe CEO van ULU, dat begin 2014 van start ging.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.