Rode auto uit, zwarte in

Een rode auto met lederen bekleding kan anno 2014 echt niet meer. Een zwarte wagen daarentegen met navigatie en airco is juist weer helemaal hip. Dat blijkt uit onderzoek van Autoscout24 in zeven Europese landen naar de voorkeur van automobilisten.

Uit een analyse van de meest gevraagde opties en accessoires bij tweedehands auto’s zijn enkele opmerkelijke ontwikkelingen te zien. Zo is de vraag naar rode auto’s helemaal opgedroogd, terwijl deze kleur vorig jaar nog in vijf landen – waaronder Nederland – in de top vijf aan favoriete kleuren stond. Lederen bekleding kan enkel nog op enthousiasme rekenen in Spanje, terwijl dit in 2013 voor de inwoners van zes landen op het wensenlijstje stond.

Anders dan wellicht verwacht, zijn airco’s met name gewild in Noord-Europese landen; landen die van nature al een koel klimaat hebben. In landen waarvan te verwachten is dat ze dergelijke verkoeling harder nodig hebben zoals Spanje of Italië, nemen ze daarentegen genoegen met een schuifdak. Nederlanders hebben in hun zoektocht naar een nieuwe auto één wens die in geen enkel ander land het favorietenlijstje haalt: de trekhaak. Vermoedelijk omdat ze hun geliefde caravan mee op sleeptouw willen nemen.

Xenonverlichting

Over twee accessoires zijn Europeanen erg eensgezind: wegenkaarten gaan de auto uit en maken plaats voor een navigatiesysteem. In België, Frankrijk, Italië en Nederland is dit zelfs de meest geliefde accessoire. Daarnaast wordt bij voorkeur gereden in een auto met xenonverlichting. De cruise control duikt voor het eerst op in de top vijf van twee landen, namelijk Nederland en Oostenrijk. Een jaar geleden haalde deze tempobepaler nog geen enkel toplijstje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *